A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. július 7., szerda

Derüre...

Úgy vélem, ez a látvány most sokkal több embernek ellenszenves, mint ahánynak kívánatos. Nem így képen! Valóságában!
Képen nagyon mutatós! Ahogy a világosabb kék szín mind jobban mélyül, majd válik "haragossá" és így egyre inkább kiemeli a zöld színek különböző árnyalatát! Valami csodás! Képen.
Amit azonban mostanság sok embernek jelent, az már nem az. Eső, belvíz, árvíz, szélvihar, tornádó, jégeső! Befulladt vetések, aratatlan termény, elrothadt gyümölcsök, erózió, földcsuszamlás! Szétázott, megrogyott, viharvert házak! Megsemmisült vagyonok, kilátástalanná vált életek!
"Csak" Felsőzsolcán és "csak" az árvíz okán, 170 házat kell újjáépíteni.
Előtte azonban el kell bontani és el kell takarítani a régit. Akiknek nem volt biztosításuk, miből és főleg hogyan? Az önkormányzatnak sincs pénze a bontásokra. Önkormányzati rendelet viszont kötelez a bontásra, ingyen ellenben senki nem végzi el. Aki maga elvégzi (illegálisan) és elhordja a romokat az -a várható büntetés mellett- hivatalos papír híján támogatást sem fog kapni. Meg építési engedélyt sem. Új házra ugyanis csak akkor adnak ki építési engedélyt, ha a régi már hivatalosan nincs a területen. Legálisan kell hulladéklerakóba szállítani az bontási törmeléket. Ez így rendben is van!
De! Miközben minden és mindenki a segítségről, összefogásról szól! Hol a segítség? Hol az összefogás? Felsőzsolcán "lázadásról" szólnak a híradások! A demonstrálók a polgármestert kérdeznék. Hol van? Helyette kijön egy helyi képviselő és zavart mosollyal az arcán közli, neki is joga van ott lenni. Van!
A központi hatalom pedig a rendőrségen keresztül képviseli magát, mert a tüntetésre kiadott engedély nem szól a hivatal épületére.
De hát, ha egyszer a polgármester nem jön ki, akkor ugye mint.......!
Nincs a rendőröknél megnyugtatóbb tárgyalópartner az illetékes körökben? Cak nem a nemzeti együttműködés nyilatkozata helyét keresik a falon?
Ha megvan végre, akkor húzzátok azokat a "pilléreket", ne csak pofázzatok! (Népszótár: beszél/felesel)

4 megjegyzés:

  1. Ó igen! Valami ilyesmi reakcióidő volt akkor is, amikor jött az ár. Akkor a kettős állampolgárság volt fontosabb, mint a bajbajutott honfitársak. Most egy darab papír tele demagóg maszlaggal fontosabb. Az a 2/3 aki a "Viktorra" szavazott, biztos erre adott felhatalmazást? Én nem tudom, nem tartozom közéjük.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom mire adták, de most jó, hivatkozásnak.

    VálaszTörlés
  3. Rossz vége lesz ennek.(Fúj, ronda bagoly) Vagy már van is.

    VálaszTörlés