A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. július 29., csütörtök

Egészségnap

Három hete már annak, hogy a Deseda vizét "hasítottam". Másfelé vittek útjaink, lesz majd miről mesélnem. Három hét után már nagyon hiányzott a vízivilág.
Horgászat közben meglátogatott a Királynő családostul. Láttam őket a végeken, csak nem vitt arra utam, mert másfelé járt a hal.
Messziről nézegettem őket délelőtt, mígnem gondoltak egyet és lejöttek megvizslatni mit szerencsétlenkedek.
El is mesélem miként lehet egy egyszerű napot egészségtudattal átitatni.

Laza, könnyű reggelit követően pakolj be minden olyan holmit a csomagtartóba, miről azt gondolod szükségeltetik a horgászathoz és a vízen eltöltött naphoz. Fele sem lesz igaz, de ne fogd vissza magad! Pakolj rá ivóvizet bőséggel. Az tényleg kell! Végy fel hosszúszárú nadrágot és hosszú ujjú polót. Napégés ellen, szúnyogcsípés elleni védelemre és izzadni. Mondták kevés lesz a napsütés. Sok lett! Mikor kiértél cuccold át az egész rakományodat a csónakba. Utána csinálj helyet magadnak is. Ezzel a bemelegítés szakasza meg is van. Evezz ki. Hosszú elnyújtott csapásokkal haladj, az átmozgatja a kar, váll, hát és a derék izmait. Ez utóbbit különösen nem árt, mert majd később elsenyved a várakozásban. Addig evezz, míg vagy megtalálod a halak nyomát, vagy megunod. Horgonyozz le és vesd be a készségeket. Megkezdődik a méregtelenítés szakasza, mert tűz a nap és izzadsz mint a ló. Igyál és izzadj! Kapás, akasztás, fárasztás! Jól átmozgatja a vállat, kart és a csuklót különösen. Szép amúr! Átbúvik a mellső horgonykötél alatt és felül jön vissza. Csap egy nagyot és elviszi a tűt is! Hosszas, erőteljes belégzés kiséretében lökd karjaid az ég felé, majd meditatív mormolással egybekötött kifújással engedd le a test mellé. A meditáció szövege szabadon választott, de ne káromold az Urat, nem Ő volt a balfék! Közben az a kívánatos, ha a fej mérete minimálisan húsz százalékkal megdagad, mert az feszesíti a bőrt. A pulzusszám megugrik, erősíti a keringést. Ismételd a légzőgyakorlatot a pulzus csökkenéséig. Igyál, mert közben méregtelenítesz is! Izzadj míg bírod, aztán pakolj és evezz a stégig. A kutya egy szépen kivitelezett ugrással a csónakból a stég mellé landol. Guggolás le, fekvőtámaszba ugrás, hasra! Kezed pont leér a vízig, de közben a kutya átúszott a stég alatt. Fel, gyakorlat ismétlése a másik oldalon. Visszaúszott! Fel, ismétlés. Megint átúszott, be a nádba. Fel és újra le! Végre megvan. Szerencsére mellhám van rajta nem nyakörv. Annál fogva félkezes felhúzás a stégre, miközben másik kezeddel felnyomod magad és homorítasz. Szép mutatvány! Azért az ismétlés kedvéért ne dobd vissza a jószágot! Inkább cuccolj! Levezetésnek sétálj egy nagyot erdőn mezőn. Keress gombát. Nincs! Igyál bőséggel, ha van még mit! Izzadj, menj és menj, erősíti a láb izmait és az állóképességet. Mielőtt a kutya elájulna térj vissza a tópartra és vess véget a gyakorlatnak. Térj haza, igyál, lazíts és vigasztald magad, hogy megérte, meg valószínüleg vannak nálad őrültebbek is. Könnyű ebéd háromkor. Ne egyél sokat és gyorsan, mert akkor hiábavaló volt a napod. Vacsorára igazság szerint azt kellene enned, amit fogtál és gyüjtöttél. Mert későn ebédeltél!
Holnap? Vigyél több vizet! Ééés......gyakorlat indul!

3 megjegyzés:

  1. Gratulálok Józsi! Szép sportnapod volt. Az írásod olvasása közben nekem sajnos hízást okoztál, annyit röhögtem rajta, pedig már nagyon nem hiányzik rólam. Azért ne tartsd magadban a mosolyra fakasztó történeteidet, nagyon jól jönnek ezekben a politikától és melegtől fullasztó időkben.

    VálaszTörlés
  2. Most azon studérozok,ez a Józsi gyerek tényleg naccerű sportember (water man),vagy csak szimpla egyszerűséggel mazohista.....?

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, a sportnapod kezdetén nem birkóztál kicsit a Bundással is? Mikor hazaértem nagy volt az örömködés, de nem volt különösebb kedve játszani.
    Egyébként jók a sportgyakorlatok, különösen a fekvőtámaszos rész! Ez a Zsömi milyen jó tréner! :D

    VálaszTörlés