A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. július 27., kedd

A harang ütése (†)

Szeretem az évszázados templomi harangok hangját. Rendszeresen, messzeszólón hangzók, bongásuk általában megnyugtató, mert tudom régtől valón szólanak és még évszázadokig fogják hírdetni az örökkön-örökkévalóságot.
Általában megnyugtató!
Mikor a temetőben állok, egy ravatal vagy egy sír előtt, magányosan vagy a gyászoló tömegben -egyikeként az emlékezőknek- és a belül "doboló vihart" próbálom lecsendesíteni... akkor üt a harang! Első szavára, nagyot üt! Üt az elhunyt lelki üdvéért és nagyot üt a belül dúló viharra!

Aztán lassan megnyugtató lesz bongása, mert az örökkön örökké tartó nyugalomért, békességért szól. Őérte, értem, mindnyájunkért!
Megint fiatalon ment el egy kolléga, nagyon időnek előtte! Tudom, nem akart Ő menni, de mennie kellett. Hozzá közelebb állótól hallottam, élete utolsó napján még megvárta párját, majd rövidesen örökre távozott. Harcolt míg tudott, tán kicsit tovább is. Vége lett küzdelmének! Vesztett! Vesztettünk!
Lassan készülődök, rövidesen indulnom kell. Ütni fog a harang, nagyot ütni!
Csóri István nyugodalmáért, szerettei megbékéléséért! Mindnyájunkért!

5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szép volt Józsi!Bár ez tőled nem szokatlan!Bocs hogy ma nem mentem oda hozzád pacsizni,de Teszivel siettünk vissza!Engedd meg,engedje meg mindenki hogy sajátosan,itt ezen az oldalon hadd köszönjek el Csipettől:
    Adjon az Isten,békét,nyugalmat, Csóri Pisti!

    VálaszTörlés
  2. Nincs ebből "gond" tisztelegni, elbúcsúzni mentünk!
    Köszönettel veszem, hogy itt is megtetted!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sokan szerettük Pistát. Ez megmutatkozott abban is, hogy mennyien voltunk a végtisztesség megadásánál. Sajnos én már nagyon sok temetésen részt vettem, de ennyi virágot, koszorút még egyiken sem láttam. Jobb lett volna most sem látni!
    Nyugodj Békében Pisti!

    VálaszTörlés
  4. Igen. Jobb lett volna. Nyugodj békében Csocsó! Legközelebb odafent "békülünk ki".

    VálaszTörlés
  5. Minden harangcsendülés, emberi lélek sóhajtásának dallamba fogott búcsúüzenete.
    Köszönöm érző lelked...

    VálaszTörlés