A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. július 20., kedd

Kapu a ....

Még most is a címen gondolkodom! Mert hová vezet, vagy mutat ez a kapu?
A múltba? Oda biztosan nem vezet, mert átlépve rajta, a múltból már nem maradt még mutatóban sem. Legfeljebb ha a föld alatt. Esetleg a múltra mutat, utal, emlékeztet? Emlékeztetni bizonyosan, de ha mutató is a szándék, akkor bizony megérdemelne kis rendbehozatalt és nem íly "szárnyaszegetten", korrodálva, megbillenve kellene hagyni. Ha csak utal, hogy mennyire nemtörődöm módon hagytuk veszni, lepusztulni és tönkremenni a kapu mögött hajdan meglévő hatalmas létesítmény épületeit, berendezéseit, akkor gyorsan el kellene bontani. Nem kellene arra utalni! Vagyunk elegen, kik enélkül a roggyant kapu nélkül is emlékezünk a kapu mögötti hajdan volt "világra". Nem Karthágó sorsát érdemelte!
A jövőbe? De hát a jövőbe vezető út a múlton keresztül vezet, abból meg csak ez a rozzant kapu maradt. Ez a kisebbik bajom, mert ha egyszer elherdáltuk, akkor azt már visszacsinálni nem lehet. Viszont mementót sem kell állítani a tévedésnek! Lehet nem is volt ez annyira fontos dolog, csak néhány száz (ezer) embernek emlék. De! A terület felhazsnálásáról már sokat hallottam, viszont azon kívül, hogy valahonnét földet hordtak a területre és felkupacolták, látni még nem láttam semmit. Elnézést! Kaszálják. Ez a jövő?
Hallom a kérdést! Miért nem nézek utána, mi lesz ide tervezve, mielőtt szövegelek? Valóban. De miért? Megtanultam az életben, hogy a tervek azért készülnek: "legyen min változtatni!" Hány és hány elképzelés nem valósult meg, vagy jelentősen átalakult, csak az utóbbi évtizedekben? Egyet említek csak! A Kaposvárt elkerülő és gyorsforgalmival összekötő utat is megigérték több alkalommal, több időpontra. Most már legalább a város körül készül, csak a befelyezés időpontja és nyomvonala bizonytalan imitt-amott! Tervek?!
Átmentem alatta. Kipróbáltam. Nem működik! Nem vitt egyelőre sem a múltba, sem a jövőbe. Nem egy "Csillagkapu"! De még lehet!

1 megjegyzés:

  1. Tudomásom szerint Puskás Béla próbálta valahogy mamantónak megtartatni. Egyéb infóm nincs róla, sőt ez is csak hallomás.

    VálaszTörlés