A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. július 9., péntek

Mik vannak?

Hogy mik vannak? Ennyi évvel a rendszerváltás után még engedik az embereket ilyen kinézetű kerekekkel gurulni?  Még jó, hogy nem vörös!
Jól van no, csak vicceltem!
-Bár meg kell mondanom, néha olyan fokú "gumicsont rágás" folyik kicsiny hazánkban, hogy egyáltalán nem lepne meg, ha valakinek elkezdené "csípni" a szemét. Ötágú csillag az ötágú, akkor is ha nem vörös. Mert bármikor az lehet, vagy egyesekben azt a képzetet ébresztheti! Blabla, blabla!
-Pedig a pentagramma ősidőktől fogva fontos szimbólum, mágikus erővel felruházva. A Vénusz és istenségei jelképe. Már az ókorban megjelenik,
más-más jelentéssel bír Mezopotámiában, Babiloniában és másutt.
A középkorban az öt őselem jele. Használja a számmisztika, a vallás.
A szabadkőművesek az élet forrásának szimbólumát látták benne.
A lángoló csillag! Különböző változatai -csúcsával felfelé, vagy lefelé mutató, körberajzolt, egymáson átvezetett szárú, stb- mind-mind mást és mást jelképez. Felkerült zászlókra, bekerült az irodalomba. Kimeríthetetlen a pentagram mint jelkép kutathatóságának lehetősége.
-Az ötágú vörös csillag hazánkban tiltott, mint önkényuralmi jelkép. Sokan vitatják ennek a döntésnek a jogosságát tekintve, hogy a jelkép többértelmű. Akit "megfog" a téma, érdemes hát kutakodnia.

5 megjegyzés:

  1. A Heineken címkén is van egy vörös, de valahogy nem a kommunizmus jut róla eszembe, ha ránézek. :D

    VálaszTörlés
  2. Viszont ez is törvénytelen. Csak a "vér antikommunisták" -akiknek előtte a vitrinben volt a pártkönyvük, és partizánnak hívatták magukat- egy multinak nem mernek olyan nagy hévvel nekimenni. Volt akit az aranycsapat mezéért bírságoltak meg, máskor meg Pécsen egy amerikai céget a karácsonyfa díszeinek leszedésére /!!!!!/ köteleztek. Ők meg néztek nagy szemekkel, hogy miért. Persze őket mély gyökerek kötik a kommunizmushoz, biztos azért díszítik még a karácsonyfájukat is vörös csillaggal. Hiába na! A butaság örök, és elpusztíthatatlan.

    VálaszTörlés
  3. Te iszol sört? Apám?!
    Ja, ja! Az tényleg örök!

    VálaszTörlés
  4. Szia Józsi!
    Persze, hogy iszom, egy évben kb. kettőt! De, azt sem minden évben. :D Az alkohol művek profitja nem tőlem származik, ebben biztos vagyok!

    VálaszTörlés