A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. július 13., kedd

Pihenő

A 67-es úton, ismertebben lellei úton kifelé "húzva" a városból, mindjárt a Deseda híd után van a letérő, hol közel a parthoz az erdő fái mellett áll a képen látható felújított pihenő.

A tető alatt padokkal, asztalokkal, nem kis alapterületével nagyobb létszámú "sereget" is képes befogadni. Környéke kaszált és a belső része is rendszeresen tisztított, takarított. A szeméttárolót rendre ürítik, elszállítják és műanyag zsákkal bélelik. Tűzrakó hely is van mellette egy kellemes bográcsolásra, vagy szalonnasütésre. Mellőle indul egy séta és tanösvény, ami nagy "kört" írva az erdőben ugyanide ér vissza. A tanösvényen táblákon, képes mutatók segítségével lehet a helyi növény és állatvilággal megismerkedni. Ivóvíz ezen az oldalon nincs, hozni kell. Ezt az egyet leszámítva minden adott néhány kellemes óra, vagy egy egész nap eltöltésére.
Egy baj van csupán! Túl sokan vannak, kik nem tudnak értékelni semmit ami tiszta, rendezett és szép. Hiába a szemetes, meg a műanyag zsák, szétdobálják a beállóban is és a környékén is a sörös, üdítős flakonokat, ételmaradékot, csomagoló anyagokat, cigarettás dobozt. Letakarítatlanul, ételmaradékkal hintve hagyják az asztalokat, padokat, azokon nyomják el a csikket. Egy-egy ilyen horda, csürhe után a jobb érzésű ember inkább kifordul a tető alól. Megnézném a barlangot vagy ólat, hol laknak!

3 megjegyzés:

  1. A szemét az egy gond. Valóban undorító, hogy mit képesek maguk után hagyni emberek. Rosszabb azonban, hogy folyamatosan rongálnak is. Már loptak el belőle padot, asztalt, pedig igen szépen le vannak rögzítve! Kár érte, nagyon szép, és praktikus építmény!

    VálaszTörlés
  2. Egy pár generációnak ki kell halnia, hogy ebben az országban rend legyen. Kicsiben és nagyban is.

    VálaszTörlés
  3. Rend? Fejétől bűzlik....

    VálaszTörlés