A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (15) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. augusztus 15., vasárnap

Béke-sztúpa

Zalaszántó, Kovácsi-hegy, Világosvár. Európa legnagyobb, Kelet-Európa első buddhista szentélye. Harminc méter magas és huszonnégy méter széles. Európában csak ez a szentély őríz eredeti Budha-ereklyét. Az ereklye -Buddha földi maradványai néhány darabja- elhelyezésével vált szent zarándokhellyé.
" Buddha szellemét, bölcsességét, minden élőlényhez fűződő együttérzését és szeretetét jelképezi. A béke, a boldogság és a megvilágosodás jelképe."

Tegnap, Pöti és Szabolcs invitálására kerültünk a környékre, egy jó kis vártúrára.
Régóta terveztem már Tátika várrom megtekintését és akkor már a Rezi várrom, valamint a Sztúpa sem maradhatott el.
A túraútvonalakat a Különösen Elvetemült Túrázók Clubja (CATS) jelölte ki. Teljesítménytúra volt a javából 15, 25, vagy 40 kilóméteres távon! Mi nem neveztünk, külön utakon jártunk, néha a jelölt útvonalon és többször nem. A legalább másfélszáz nevező közt minden korosztály képviselte magát és ami meglepett több várandós anyukával is találkoztunk.
A CATS Egyesületre sem hárult kis feladat a szervezéssel és lebonyolítással. Minden elismerésem az övék! Pénteken nagy eső áztatta a környéket, de a terület jól járható maradt. Szombaton -a túra napján- fülledt volt és nagyon meleg. Természetesen a két meglátogatott várromot is "bemutatom". Előzetesen annyit elmesélek, hogy megint meggyűlt a bajom egy kicsit a vizekkel. Ez egy érdekes dolog, mert nem először! Mikor Zuvárat első ízben kerestem, egy megáradt patakon kellett átkelnünk kocsival. Egy másik alkalommal a vihar mosott le bennünket a Zuvári-hegyről. Megint máskor az árvíz vágott el kicsi híján Füzér és Boldogkő felé menet az úton. Somoskőre menet sem volt kevés a víz és most Tátika vára felé menet ismét egy megáradt patak keresztezte utunkat. A köves meder és a nem túl magas víz nem tartott vissza, de felesleges volt átkelni rajta kocsival, mert úgy egy kilóméter után végképp megálljt parancsolt a természet és jött a nagy menetelés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése