A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. augusztus 7., szombat

Kőszeg, "Felsővár"

Itt állott a XIII. században a kőszegi Felsővár. A feltárások során előkerült a kapubástya és a lakótorony alapja, amire ráépítették a kilátót. Nem volt egy rossz ötlet, mert a 600 méter magas csúcsra épített 15 méter magas toronyból remek a kilátás! Innét látni a Fertő-tavat a pozsonyi hegyeket, de még Somló hegyét is. Igazán megéri felmenni!
Remek túrautvonalak vannak a hegységben, mi is a Hétvezér forrás érintésével egy "kisebb" kanyar után értük el a -jelenkorban Óház-tető kilátó néven jelzett- valamikori vár területét.
Azt a módszerem követtem, amit máskor a romvárak esetében is. Először a szemmel jól látható maradványokat járom be és fényképezek. Jelen esetben az újólag épített részeket. Kívül és belül. Minden részt több különböző szögből is fotózok. Utána körbejárom a romokat és fotózom más-más irányból, távolságból. Majd keresem a nyilvánvaló romoktól, a várterülettől távolabbi és eldugott részeket is. Egyre táguló körben többször is körüljárom a romokat és kutatom a kevésbé látható részleteket. Ezek sokszor olyan helyeken bújnak meg, amiket feltárást követően újólag visszahódított és eltakart a természet. Ha találok -márpedig legtöbbször igen- akkor megörökítem. Itt is rejtett a növényzet egy falmaradványt kissé távolabb a felújított és felépített résztől. Mindig van valami ami nincs igazán szem előtt, nem a sürűn látogatott részeken található. Ezért aztán keresni kell! Kicsit megélhetem a "felfedezés" örömét. Megörökíthetek olyan részleteket amit a felületesebb szemlélő észre sem vesz, vagy nem tulajdonít neki jelentőséget. Ami, ma még látható, de "holnap" már esetleg....!

2 megjegyzés:

  1. Na ja,holnap...!Estleg?Nagyon klassz írás,de ezzel megint nem mondtam újat!Mint ahogy azzal se hogy teccik,csak ez a trágya iwiw nem akarja hogy ezt kifejezésre is juttassam!!Sebaj,majd itt!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen tetszésnyílvánításod!

    VálaszTörlés