A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. augusztus 5., csütörtök

Sopron vára

Idei nyaralásunk tulajdonképp "Petrol buksival" kezdődött, mikor elmentünk teletankolni a kocsit. Azután irány a tőlünk távoli Fertőhomok, hol egy hétre szállásra leltünk, azután egy kicsit odébb álltunk Szentendrére. A Fertőhomokon eltöltött egy hét alatt azonban sikerült sok minden érdekességet megtekinteni.
Nem tartom magam időrendi sorrendiséghez, a képarchívumban "jártomban-keltemben" jegyzem le amit arra érdemesnek látok. Azért ez a választás tudatosan az első, mert a vártúrák sorozatot már régóta méltánytalanul hanyagoltam. Igyekeztem olyan képet választani, ami nem annyira jellemzően elterjedt, de mégis -általam legalább- szépnek mondható. Remélem sikerült! Sopron városa önmagában egy csodaszép látványosság, így is, hogy a főtér  és számos épület rekonstruálás alatt van. Természetesen pár kép "erejéig" majd még visszatérek a hűség városára.
Sopron vára a 11. század elején leégett ispánsági sáncvárra épült erős kőfalakkal. Mint határvár, jelentős erősségként állt ellen a támadásoknak és biztonságos falai közt fejlett polgári település virágzott. A középkorban már háromszoros falakkal állt a védmű és csak két kapun át lehetett a városba bejutni. Számos csatában állt ellen, mígnem a 18 században a hadászati jelentőséggel már nem bíró falakat, bástyákat megkezdték elbontani. Ami megmaradt azt az 1960-as években restaurálták, majd szépen megőrződött.

3 megjegyzés:

  1. Mindenütt jó....de legjobb Sopron!!!

    VálaszTörlés
  2. Ha szereted a várakat gyere és nézd meg Szádvárat Aggtelek mellett. Vármentő csapatunk immár 4. éve szervez vármentő napokat az egykori Bebek erősség megmentésére. További információkat itt találsz:

    www.szadvar.hu kapcsolat(kukac)szadvar.hu

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az invitálást, van még jó néhány várrom ahova nem jutottam el egyelőre. Ha terveim és reményeim valóra válnak, akkor a jövő év nyarán eljutok Szögligetre.
    Őszinte elismerésem önzetlenül végzett munkátokért!

    VálaszTörlés