A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. február 14., hétfő

Reggelire, kis hó

Reggelig ekkora kis hó esett mifelénk és ebből sem sok maradt. Alig fedte el a földet, a sarjadzó vetést nem is tudta betakarni. Azóta nagy része el is olvadt, jobbára csak a nagy házak északi oldalán maradt. A szél tartja ott hűvösebben a levegőt.
Nem lennék meglepve, ha esne még valamennyi, ha nem is számottevő, mert erősen felhős. Havat rejtő felhők, délelőtt egyszer szállingózott is pár percig, de mire felcihelődtem már elállt. Pedig gyönyörű képek lehettek volna a nagy pelyhekkel.
Reggel összeakadtam a szajkó házaspárral is, sorra látogatták a környéken lévő etetőket. Szinte biztosra veszem, hogy fészkelni is a környéken maradnak, mert már egy hónapja figyelem őket. Ma, sajnos nem tudtam értékelhető képeket készíteni róluk, ezért egy korábbit tettem fel.
Gyönyörű madár és a jelek szerint nem idegenkedik az emberek közelségétől. A lakótelepi házak közti etetőre is megy. Kicsit könnyebb becserkészni egy kép erejéig, mint a szarkát, de azért nem mondanám egyszerű esetnek őkelmét.

7 megjegyzés:

  1. Nálunk is esett egy pici hó, de nem adom fel: várom a zöldet, ami kikandikál majd alóla:)))

    VálaszTörlés
  2. Igen, nálunk is porcukros lett minden, de csak pár óráig. :) Attól tartok, a nagy pihék fotózása már csak év végére marad. :)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk nem esett semmi , de már én is várom a tavaszt:)

    VálaszTörlés
  4. nagyon jól elkaptad, szép kép.

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is esett de kb csak két órát bírt ki.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem próbálj neki fütyörészni.
    Nekem volt olyan rigó, aki válaszolt. De vigyázni kellett, hogy hasonlítson az előző füttyére, mert ha nem hasonlított, elrepült.
    Másnap persze lehetett újra játszani vele.

    VálaszTörlés
  7. Nálunk már jön a tavasz. …Csak az a baj, hogy nagyon lassan.

    VálaszTörlés