A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. január 26., kedd

Élménycsoda készül 2.

A Bikalon megépített Reneszánsz Élménybirtokon a középkori faluból jövet, a déli toronyra felhágva az óváros látképe terül elénk.
Az óváros, régi kort idéző szines házai fölött magasodik az északi torony, a távolban felsejlik a középkori kastély "csipkézett" teteje. Az utcákon, tereken átsétálva az északi torony átjáróján keresztül jutunk a lovagi küzdőtérre, de addig még számos látnivaló, élmény lassítja a figyelmes szemlélőt.
Az óváros házaiban, műhelyeiben zajlik az élet, folyik a tevékenység. Megtekinthető lesz a kőfaragó, fafaragó fárasztó munkája, az ötvös kézügyessége és a továbbiakban csak felsorolás jelleggel említve: a pékmester, mézeskalácsos, gyertyaöntő, papírmerítő, asztalos, szabómester, csizmadia, szücs, üvegkészítő mesterek korabéli nem csekély szaktudást és ügyességet igénylő tevékenysége.
Mindeközben a városban korhű módon folyik az élet, szerepjátékokkal elevenítik fel a reneszánsz korát. Az élményekben, látnivalókban megfáradt "vándor" az óvárosi vendéglőben, vagy a főúri kocsmában csillapíthatja éhét, szomját. Ki pedig, teljeskörű középkori gasztronómiai élményre vágyik egy "időutazással" egybekötve, a palotában, a lovagok termében vehet részt egy műsoros lovagi vacsorán. A főtéren lévő kereskedők házában, hogy kézzelfogható emléke is maradjon az "időutazásnak", vásárolható az itteni mesterek által előállított emléktárgyakból, használati tárgyakból.
A főteret elhagyva az északi torony magasodik elénk. Alatta elhaladva juthatunk a lovagi küzdőtérre, hol a kort felelevenítő történetbe ágyazva tekinthetők meg a bemutatók. Lesz itt bajvívás, lovagi torna, csatajelenet, valamint különböző ügyességi bemutatók.
Az apródképzőben pedig a gyermekek tanulhatnak középkori ismereteket, játékokat, csiszolhatják lovagi erényeiket, gyakorolhatják a bajvívás tudományát. Természetesen korcsoportos bontásban és szakképzett pedagógusok felügyelete mellett, miközben a szülők -gyermeküket biztonságban tudván- akár más látványosság, szórakozás után is nézhetnek. Még jövök, mert "három a magyar igazság" és mert nagyon szép!

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok,már várom Április 1.

    VálaszTörlés
  2. vasedina@citromail.hu

    VálaszTörlés
  3. Pár napot töltöttem Bikalon,és minden nap végigsétáltam az óvároson,nagyon megnyugtató szép élmény volt.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kíváncsi vagyok Bikalra,a Reneszánsz Élménybirtokra. Szeretném megnézni, de az a bajom vele, hogy 6,5 óra az út átszállásokkal, ha nem kocsival megy oda valaki. (legalábbis Pestről az útvonaltervező szerint)

    VálaszTörlés
  5. Nemsokára április 1

    VálaszTörlés