A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. április 9., péntek

Lovagok

A katonai táborban folyik a felkészülés, gyakorlás, kiképzés. Betérhet a látogató és nem csak szemlélődni, de ügyességét néhány dologban ki is próbálhatja.
A Fekete Sereg Lovagrend harcosai Somogy megyéből, Kaposvárról.
Rendszeresen járőröznek a városban, faluban. Harci bemutatókat tartanak, íjászkodnak és még számos módon népszerüsítik a hagyományőrzést és jelenlétükkel megyénket, városunkat. Jó lett volna ha ki van tűzve és szél lengeti, vagy Somogy, vagy Kaposvár zászlaját a táborban, hogy mindenki láthassa honnét jöttek a vitézek!
Szépen, rendben a felszerelés, fegyverzet a sátorban. Csillog a vért! Becsben, rendben tartják, óvják és vigyázzák. Ebben a sátorban "mindent a szemnek és semmit a kéznek!" Nagyon helyesen teszik!
A nap befejező nagy látványossága a lovas előadás. Lovagok küzdenek meg a porondon, mérik össze fegyverforgatásból szerzett tudásuk, ügyességük harci csillaggal, karddal és kopjával. Kopjatörés döntené el az elsőséget, mikor megjelenik egy ismeretlen, idegen harcos.
A történetet megint nem mesélem el, látni kell! Annyit azonban elárulok, végül győzedelmeskedik Mátyás ifjú vitéze. A győzelem mellé kivívja uralkodója -no meg a nézők- elismerését is. Egy nagyon tartalmas és látványos nap méltó zárása a lovagi küzdőtéren bemutatott produkció. A szereplők tényleg lovag módjára ülik meg a lovat, használják a fegyvereket, nagyon látványos a bemutató amit szinesít a zenészek produkciója és a Madarak Ura. A bemutató végeztével a nap minden szereplője felsorakozik a küzdőtéren egy utolsó tapsra, amit többszörösen és méltán kiérdemeltek!

Elköszöntek a szereplők, elköszönök én is és a nézők seregével együtt az Óvároson, majd a Falun átsétálva elhagyjuk a megvalósult élménycsodát.

Tőlem ennyi tellett, megpróbáltam a négy részben legalább kicsit láttatni és visszaadni az általam látottakat, tapasztaltakat. Remélem sikerült.
Kinek sikerült felkeltenem a figyelmét, érdeklődését további képeket láthat a Picasa Webalbumomban, előbb a behavazott majd a benépesült Élménybirtokról.

2 megjegyzés: