A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. június 4., péntek

Három (politika) kérdés!

Egyre több politikust látok a kamerák kereszttüzében zsebrevágott kézzel megjelenni, mászkálni, nyilatkozni. Mintha kezdene "divattá" válni, mert az utóbbi hetekben szinte mindegyik parlamenti párt, volt és új kormány
prominens képviselőjét láttam ily módon megnyilvánulni. Abban semmi kivetnivalót nem látok, mikor egyik kezét zsebben tartva sétál valaki, vagy úgy jön-megy. Magam is szoktam. Viszont köszönteni a várakozókat, majd leállni nyilatkozni, válaszolni a kérdésekre! Gyakorlatilag -kis túlzással- a kamerákon keresztül az egész országnak! Nekem nem így tanították szüleim, nagyszüleim, tanáraim! Szerintem illetlen és tiszteletlen! Politikus urak!
Urak, vagy úriemberek? Mi vajh' ennek az üzenet értéke? Vagy csak simán..?

Kósa Lajos nagyot szólt! " Úgy tűnik a kormányzati átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg. Szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét." Semmi érvelés, indokolás, konkrétum arra nézve, hogy mi juttatta erre a következtetésre. Csak kinyilatkoztatta. A következménye nem számít! Aki hiszi az hiszi, aki nem, az nem! Van hol elhitték! Hatására azonnal zuhanni kezdett a tőzsde és a forint árfolyam beszakadt az euróval szemben. Nesze nektek devizahitelesek!
Rémisztgetés? Rémlátomás? Vagy netán előkészítése valaminek? Mert, ha ennyire rossz a helyzet, akkor nem kell teljesíteni az igéreteket? Vagy ebben az esetben csak egy részét, ugye? Vagy mi az igazság?

Igértek egy kisebb, kevesebb létszámú kormányzati apparátust, ami ennél fogva olcsóbban működtethető. Azt mondták, felére csökkent a politikai vezetők száma. Igen! A szokásos módszerrel! A vezetők felét egyszerűen átnevezték, aztán majd ezután is ugyanazt csinálják, ugyanannyiért. Egyes számítások szerint az Orbán-kabinet még többe is lesz, mint a Bajnai vezette.
Hogy is volt és lesz ez akkor? Eddig volt az elkurtuk, ugye jól mondom? Ezután lesz az átkurtuk, vagy nem jól mondom?

9 megjegyzés:

  1. Józsikám!Hány éves is vagy tejapááám?Mindegy,hiszel a mesékben?Viktor vitéz mindig is nagy mesemondó hírében állt!Aszonta egy hét alatt rendet rak!Na,én már akkor sejtettem hogy elmenekült a bejárónője!De sorolhatnám,a beígért adócsökkentéstől kedve az elszámoltatásig és a többi!Mellik az a kutya drága barátom,amelyik beleharap a farkába?(az enyémet,de csak szép finoman)
    Az államcsődről pedig annyit....az igazság odaát van!Zsideszék azt hitték itt is lesz,de Mátyás helyett Viktorunk van,a szó elejéről a betűt meg ellopták a cigányok!És ez lett...!
    Annak idején mikor hallgató voltam és meglátták hogy zsebben van a kezem,be kellett varrnom!Most pedig a pofámat kéne sokak szerint!
    De mééééér nekem....?
    Ja,mer nekik csak zsebük van,értem!

    VálaszTörlés
  2. Józsi! Fejezd be, mert már megint felidegesítettem magam. Sajnos teljes mértékig igazat adok Neked! orsós viktor (nem tévesztettem el a kezdőbetűket) kb. akkor mond igazat, ha kérdez. Bár szerintem akkor sem. Jó tanuló volt mikor a demagógiát tanították. Sajnos sok értelmes embert is sikerült meghülyítenie, különben nem kerülhetett volna be ennyi gerinctelen barom a parlamentbe.

    VálaszTörlés
  3. Nem lehet szó nélkül elmenni a látott jelenség mellett. Lehet, hogy nem voltak katonák? Egy etológus biztos megállapítani, hogy ez a fajta pökhendi lazaság vájójában a tisztelt választó polgároknak szól. Ez a köszönet, amiért ismét jó vastag helyre jutatták őket. Engemet szerencsére nem illett ez a köszönet. Ez még nem nagy baj. Kósának a meggondolatlan beszólása viszont igen, tetézve Szijjártó helyeslésével, legutóbbi hírek szerint 500 milliárdot ér mínuszban. A kérdésben benne van a válasz is, jól látod. A harmadik kérdésre is megadtad a választ. Jól mondod. Csak az a baj, hogy akiknek a véleményünk szól azok, velünk nem foglalkoznak. Nem is tudják létezünk-e? Az is igaz, ha tudnának is véleményünkről magasról tisztelnének minket.

    VálaszTörlés
  4. Mai sajtóból:
    "Obama levélben gratulált Bajnai Gordonnak a sikeres válságkezeléshez. Az amerikai elnök szerint a volt magyar kormányfő intézkedései példaként szolgálhatnak a hasonló fenyegetettségekkel szembenéző országoknak.
    Csak az igazság kedvéért: ezzel nem a szocialistákat védem, védje őket a ...., de Bajnai államvezetői szerepe nem egyenlő velük. Sőt! Akkor most melyik a hülye Obama, vagy....?

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Azt, hogy a mai kormányon lévő politikai vezetőink elismerjék, amit Obama is elismert, annak valószínűsége egyenlő a nullával. Hogy miért nem? Mert amikor a teljesítetlen ígéreteiket kellene beváltaniuk, akkor nem tudnának hivatkozni az elődök állítólagos balfogásaira. Van olyan kormányfő, mint például az Egyesült Királyságé, ahol a politikai kultúra már azon a szintem van, hogy megköszönte elődje munkáját, és méltatta érdemeit. Na Orbán úr Ön mikor fog erre a szintre emelkedni? Ott kellene lenni már most is. Akkor a mi sorsunk is jobb lenne.

    VálaszTörlés
  7. Kedves József!

    Örülök, hogy ide találtam (Nagy Gabriella révén). Nagyon jó, szívemhez szóló írásokat olvasok itt. Gratulálok és majd követem, figyelem az újdonságokat! Úgy látom, egy csónakban evezünk, és egy irányba, ennek alátámasztásaként mellékelem az alábbi versemet:) Egy eljövendő szebb jövő reményében kívánok minden jót! Baráti üdvözlettel: Zoli

    Isten látja csak igazságomat

    Már huszonöt éve mást sem hallok,
    csak húzzak még a nadrágszíjamon,
    előre megyek és hátra tartok,
    mások bűnének terhe vállamon.

    Már huszonöt éve hiszek, várok,
    folyton tőrbe csalják a bizalmam,
    ketrecbe zárnak a változások,
    munkámért másoké a jutalmam.

    Már évek óta hülyére vesznek,
    ellopják létem és országomat,
    befogják számat, utcára tesznek,
    Isten látja csak igazságomat.

    Paudits Zoltán (Jöttem a fényből c. kötet 2009)
    www.pauditszoli.mlap.hu

    VálaszTörlés
  8. Kedves Zoli!

    Igazán köszönöm a kitüntető figyelmet, elismerést és nem különben a gyönyörű verset.
    A weblapon olvasottak visszatérésre hívnak,rendszeresen fogok ott "kutakodni"!
    Csak hasonló jókat kívánhatok, mert mindnyájunkra nézvést itt volna az idelye!

    Baráti üdvözlettel: Józsi

    VálaszTörlés
  9. Még kis adalék a hozzászólóknak!
    Hazai és külföldi elemzők közt sem találtatott, ki megvédte volna a Fideszt.
    A Takarékbank, a Magyar Nemzeti Bank és a Költségvetési Tanács elemzése szerint is nem igazak az állításaik.
    Nem ért egyet pld.: RBC Kapital Bank London, UBS Bank London, Danske Bank Koppenhága, Raiffeisen Bank Budapest.
    The New York Times: "Ügyetlen tárgyalási trükk volt a csődkommunikáció."
    FINANCIAL TIMES: "A befektetők valósággal megzavarodtak...."
    THE WALL STREET JOURNÁL: "A magyar politikusok felelősek a Wall Street február óta nem látott mélyrepüléséért....."
    CNN: " Az új magyar kormánynak egy kicsit jobban át kellene gondolnia a piaccal való kommunikációt."

    VálaszTörlés