A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. június 11., péntek

Ők látogattak meg!

Szerdai napon végre sikerült úgy lefotózni őket, a töklevelesnél hogy az egész család látszik a felvételeken.
Már kora délelőtt láttam a Királynőt és utódait az ág felső végében, kutakodtak a sásos szélében. Nem tudtam folyamatosan szemmel kisérni őket, mert ahol lehorgonyoztam, onnét nem láttam végig az ágon, meg amúgy is van rejtek arrafelé. Majd valahonnét előkerült és csatlakozott hozzájuk Herceg is. Valamelyik szem elől rejtett öbölben, vagy a nádfal takarásában lehetett addig. Aztán leúsztak a fészekig és bementek. Nem volt a fészekre közvetlen rálátásom, de bent voltak egy jó órát. Ezek szerint használják még pihenőnek. Miután kijöttek, hol az egyik, hol másik part szélében keresgéltek és lassan jöttek felém. A tökleveles mellett várakoztam, ott találkoztunk. Szép lassan, kényelmesen úsztak, volt időm fényképezni.
Igazán örülök, hogy egészségesek a megmaradt fiókák is és a szüleik is. Kis ideig elbogarásztak a közelemben, majd elúsztak a nyílt víz felé. Az arborétum partja mellett láttam őket addig, míg  eltakarta őket a kanyarulat.

3 megjegyzés:

  1. Szia Matula bácsi!(bocs a tegeződésért)
    El sem hiszed mennyire megtetszett az embereknek a mi kis lápvilági életünk,a sok kaland amit átéltünk együtt Te és Bütyök,no meg én!Ez a Fekete Pista bácsi egy nagyszerű író!Már kötelező olvasmány is voltunk!
    De van egy kis bibi Matula bácsi!Van egy Meggyes Józsi nevű bácsi,aki szintén kedveli a nádast,a vizet,a pecázást,s bár nem a Kis-Balaton környékén,hanem Somogyban él,de írásai vetekszenek Pista bácsiéival!Javaslom neked ha beköszönt a Téli Berek,unalmas óráidban olvasgasd el Józsi bácsi írásait is,megéri!
    Rövidesen kezdődik a szünidő,és ha Bütyök nem is (mert állandóan csajozik),de én leugrom hozzád!
    Jó erőt,egészséget kívánok Bütyök nevében is!
    Ladó Gyula Lajos,más néven Tutajos

    VálaszTörlés
  2. Kedves topee!

    Bocsi a tegezés miatt, de így nekem könnyebb a fogalmazás. Meg valószínű én vagyok az öregebb, mert néha rettenetesen öregnek érzem magamat. Az én védett korom már megengedi azt a szemtelenséget, hogy beleugassak más privát szférájába. Szeretnék Tőled többet is olvasni, nemcsak a Jóskának írott reagálásokat. Ezeknek a megjegyzéseknek a stílusa nagyon tetszik, ezért van a felfokozott érdeklődésem érettük. Bizonyára lenne elég témád, ami megtöltene egy blogot, vagy a barátodhoz bejelentkezhetnél csapattagnak. Valószínű, hogy Jóska nem ellenezné a fúziót.

    Üdv.: Apa54

    VálaszTörlés
  3. Topee barátom! Nagyon jó a levél, csak engem értékelsz túl már megint! Azért "dagadok" és köszönöm neked!

    VálaszTörlés