A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. június 18., péntek

Sárga-tó

Kínának ott a Huang He (Sárga-folyó) nekünk meg lett sárga tavunk!
Azért nagyon remélem, hogy hamarosan letisztul a víz, mert ebből halpusztulás is lehet. Annyi szennyező anyagot hordott az esőzés a Desedába, amitől teljesen bezavarosodot a víz. Sárgás, vagy inkább sárgásbarna. A finom oldott agyag képes eltömíteni a halak kopoltyúlemezeit és akkor az oxigénfelvétel csökken. Ez végzetes is lehet sajnos!
Naná, hogy a kacsák élvezik! Nekik aztán teljesen mindegy, csak víz legyen. Ezek itt a képen egy bátor kis csapat, akkor sem mentek úgy öt-hat méternél messzebb a parttól, mikor Zsömi begázolt fürödni. Még meg is "hápogták," szegény meg csak bámulta a szemtelen csapatot. Sikeresen megszerettettem vele a madarakat, így aztán nem is bánt semmiféle tollas jószágot. Bementünk az arborétumba is, elromolhatott a fűkasza, mert csak a hosszanti fősétány lett lenyírva, másutt nyakig ér a gaztenger. Tengernyi gaz! Úgy elbújtak benne az őzek, hogy már csak két lépés választott el bennünket egymástól, mikor észrevettek és elugrottak
Nem is mászkáltunk sokat, feladtuk a küzdelmet és átmentünk a nagyerdőbe. Jó nagy területen megtapostuk az avart, meg a tűleveleket, mire találtunk pár gyönyörű gombát. Talán mondanom sem kellene, de az egész túra felért egy véradással. Négy deci huss! Elszállt!
     "-Mennyi az idő?
      -Hát még a szúnyog!"
Kaposvárt megpermetezék, a tavat a strand környékén szokták, az erdőt meg kár is szórni. Aki bemegy annak úgy kell! Nekem is! Nem baj, azért holnap is bemerészkedek ha nem esik, mert imádom a fotogén gombákat is, meg az ehetőt is. Pláne, ha mindegyik tulajdonsággal bír!


4 megjegyzés:

  1. Én is láttam tegnap a sárga tavat, gondoltam is rá, hogy majd megírod. Hihetetlen, hogy néz ki! Jó lenne, ha most már elmaradnának ezek a heves esőzések, mert iszonyú károkat okoznak. Sajnos a hétvége és a jövő hét azonban továbbra is ilyen lesz. Szúnyogért nem kell az erdőbe menni, elég ha kilépek a bejárati ajtón, nálunk is nagyon sok van! Engem pedig nagyon szeretnek...

    VálaszTörlés
  2. Hamarosan, a szabimból egy hetet Erdélyben töltök, mint minden hat éve mindig, évente kétszer-háromszor. Kedvet kaptam tőled, hogy Kolozsvárról kimoccanjak a természetbe, pedig "komoly gyűjtőmunkával" szoktam tölteni az időmet a belvárosban.

    VálaszTörlés
  3. Megbolondult ez az idő. Mindennapra esik egy olyan zuhé, jéggel, széllel, és néha már tornádóval is, ami régebben nem volt. Vagy még ez is belefér meteorológiai szeszélyességbe? Olyan sűrűséggel fordulnak elő viharok, amikre az idősebbek sem emlékeznek. Reménykedem, hogy ez még nem a vég kezdete.

    VálaszTörlés
  4. Erdély! Van hová kimozdulni, csodálatosan szép tájak vannak arrafelé. Örülök, ha kedvet kaptál.

    Azt nem tudom, hogy belefér-e, de szélsőséges, az biztos! Már túlzottan is!

    VálaszTörlés