A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (393) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. június 28., hétfő

Zsömi napja...

No azért nem csak az övé, hanem a miénk is. A tegnapi délutánt Józsiékkal és náluk töltöttük. Jól sikerült nap volt!
Ez alól  egyedül a szerencsétlen fecskék kivételek. Súlyos árat fizettek egy pillanatnyi figyelmetlenségük és a macska akrobatikus támadása miatt. Kicsi és Zsömi kedvelt szórakozása, hogy állandóan egymást kerülgetik, aztán ezen valamelyikük megsértődik és indul a morgás. Zsömi a kacifántosabb természet, mert azt sem viseli szívesen, ha Kicsi közeledik hozzá, de azt sem ha nem. Morgásával "elüldözi" szegény kicsit, aztán meg megy utána. Nem baj, rendszerint megegyeznek békésen és elvannak a zöldben.
Néha marakodnak is egy kicsit, de nem komoly, sérülés még nem volt.
Egyik kutya sem bántja a macskákat. Sőt! Szegény Kicsit még az óljából is kiszorítják néha. A kicsiket ott szoptatta az anyjuk, a kutya meg vigyázott rájuk. Zsömi is teljesen "transzba" esik tőlük, követi a kis szőrmókokat mindenfelé. Egész délután macskázott, még az sem zavarta, mikor mi elmentünk egy időre. Máskor, mikor megneszelte a szándékot, már vágtatott is a kocsihoz és őt kellett előszörre beengedni. Most nem! Megnézte, mikor beszálltunk és nyargalt vissza a kiscicákhoz. Úgy elvolt velük egész délután, hogy még a házba sem akart bejönni. Hárman vannak a kismacsekok és állandóan nyüzsögnek. Kergetőznek, bujkálnak, birkóznak. Zsömi mindet követni akarta, volt "dolga" szegénynek velük! Estére kelve el is fáradt rettenetesen.
Azért a víznek nem állt ellen!
Lesétáltunk a kert végi "tavacskához", megnézni a rengeteg kis békát. Elképzelhetetlen számban nyüzsögnek vízben, meg a fűben. Tegnap sajnos nem jöttek a gólyák a terített asztalra. Zsömi "eszement" rohangászást művelt a féllábszárig érő vízben. Nagyon szereti a vizet, a Desedában is megmártózik minden alkalommal mikor lejöhet velem. Ez most különösen tetszett neki, mert hamar rájött, hogy itt bármerre futhat, akkor sem fogy el a lába alól a talaj, nem kell úszni! Szabadban egész délután, Kicsivel, macskákkal, fürdéssel.
Mi kell még? Zsöminek tegnap volt "gyereknap"!

2 megjegyzés:

  1. Na igen. Szegény fecskéket leszámítva szép napunk volt. Háziállatkáink pedig nagyon aranyosak!

    VálaszTörlés
  2. Jó éjszakája lehetett Zsöminek, egyszer a fáradságtól aludt mint a tej, másodszor az élmények miatt kellemes álmai lehettek.

    VálaszTörlés