A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. április 29., csütörtök

Három kérdés!


Olvasom az írott sajtóban, hogy egy 17 éves fiatal, több millió forintot zsarolt ki egy fiatalkorútól. Bántalmazással fenyegette a sértettet, és ő félelmében, rendszeresen nagyobb összegeket adott át az elkövetőnek.


"Szemezgessünk!"
Fiatalkorú!..Több milliót!..Rendszeresen!.. Nagyobb összegekben!

Azt hiszem nem járok messze az igazságtól, mikor feltételezem, ebben az ügyben nagyon sok kérdést fognak még feltenni arra hivatott és hozzáértő emberek. Én is számos kérdést fogalmaztam meg magamban, ám legjobban a sértett családi háttere zavar.

Mert míg a gyerek "vergődött" merre volt a család, apuka és anyuka?
Közülük ki megkérdezze, mire kell neked ez a temérdek pénz gyerek?
Család! Senki nem akadt, aki iránt lett volna a gyereknek bizodalma?

5 megjegyzés:

  1. Ad abszurdum, vagy én el vagyok tévedve. Nem valószínű, akkor a drága szülök vannak iszonyatosan eltévedve. Jól mehet egyeseknek ebben az országban, ha zsebpénz gyanánt milliókat juttatnak a gyereknek, különösebb elszámoltatás nélkül. Borítékolom, hogy a zsaroló gyerek jóval, alacsonyabb költségvetéssel rendelkezett. Kiszagolta a lehetőséget, hogy a hülye család hülye gyerekétől lehet pénzt szerezni. És élt is vele. Nekem is lenne kérdésem. Én azt hittem magamról, hogy azért vagyok csóró, mert kevés gógyim van. Valahol valami nagyon el van cseszve, mert még nálam kevesebb ésszel rendelkezők is jóval vastagabbak, mint én. Én látom a probléma hátulütőjét, amit már le is írtam az Ősök bűne című blogomban ( http://apa54.blogspot.com/2010/04/osok-bune.html ). Ők meg nem. Vagy ettől bonyolultabb ez a dolog?

    VálaszTörlés
  2. A családi élet hiánya. Mind a két részről.
    Elképesztő, hogy nem vették észre a szülők, hogy miből költekezik a gyerek, ill. azt, hogy hova hordja el otthonról a pénzt...

    VálaszTörlés
  3. Másnap egy másik újságban olvastam, hogy 8 milliót adott át a gyerek 12 hónap alatt. Havonta 6-7oo ezer forintot! Bizony elképesztő...!

    VálaszTörlés
  4. Nem biztos, hogy otthonról vitte a pénzt.
    Honnan? Talán az egy másik ügy lehetne...

    VálaszTörlés
  5. Lehet az a gyerek sárkányfűárus volt:)

    VálaszTörlés