A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (353) Gombák (217) Horgászat (198) Úton (167) Madarak (153) Családi (134) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (70) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2011. június 28., kedd

Meli fényképez 2.

Ez a felvétel is még 2008 októberi.
Az ötödik ujja akadt bele valamibe fékevesztett hancúrozása közben.
Anno a farkaskarmokat -orvosa javallatára- leszedettük, de most az ötödik ujj útban volt.
Csúnyán felszakadt, vérzett és fájlalta. Még a tóparton megkapta a "szakápolói" ellátást, amit azzal egészített ki, hogy hazáig leszedte a kötést és fogával leoperálta a felszakadt ujj körmét. Azóta sem nőtt ki és már nem is fog. Vagy két napig hordta a képen látható kötést, mígnem megszabadítottam tőle. Hősiesen viselte szegényem ezt is.
Ez is 2008-as kép. de ilyen akár naponta készülhetne. Különösen kedveli a papucsomat, a cipőimet érdekesképp nem. Mikor kibújok belőlük, birtokba veszi, kicsit megnyalogatja a belsejét és utána ráheveredik. Először arra gondoltam -elszörnyedve- hogy mint afféle ragadozó, minden dögszaghoz hozzádörgölődzik. De csak nem ennyire büdös a lábam! Biztosan nem, mert részint már valaki szóvá tette volna, másrészt akkor a cipőim is kellenének neki. De sem azok, sem a szandálok nem érdeklik. Csak a papucsok. Örök rejtély marad.
Ez meg 2009 januári. Természetesen a Deseda tavon, annak is a jegén készült. Nagy területeket szoktunk bejárni a befagyott tavon. Zsömi is nagyon élvezi, szeret is mászkálni a síkos felületen. Azért sokszor küldöm a partra, nehogy megfagyjanak a talppárnái, vagy elkoptassa az érdes jég. Olyankor mi a part menti jégen fojtatjuk az utat őkelme pedig a parton rohangászik. Jó szokása szerint előrerohan kicsit -felderít- majd visszaüget. Soha nem megy túl messzire és állandóan nézeget visszafelé, nehogy véletlen kikerüljünk a látómezejéből.


9 megjegyzés:

  1. Szegény lába. Csak ha már jobban van !
    Nekem egy fekete cicám volt, aki a lábbelikért rajongott. Főleg a bátyám shelly rangers-e érdekelte.

    VálaszTörlés
  2. Szia! :)
    Anyukám papucsait a második szomszéd kutyus szerette...
    Nagyon jó képek!!!

    VálaszTörlés
  3. Nekünk is volt kutyánk és a lányomnak vett vadi új cipőt szedte szét amiért szó szerint az egész várost bejártuk:(( hu de mérges voltam akkor:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon édes kutyus!A kislányomék kutyája a méregdrága olasz papucsomat tépte miszlikbe, amit náluk felejtettem...féltékenység? Lehet.Csak legalább a párját is széttépte volna....

    VálaszTörlés
  5. Inkább a gazda bőrillata az, ami a papucsízlelésre hajlamosítja , ezt a gyönyörű kutyát:)

    VálaszTörlés
  6. - Hála ...! Teljesen jól van.
    - Szia! Köszönöm szépen! :)
    - Nem csoda. Zsömi egyet sem szedett szét. Csak "birtokolja".
    - Add neki a párját. :) Hadd vigye.
    - Valószínűleg az vonzza. :)

    VálaszTörlés
  7. A következő télre veszek neki mancskrémet. Már csak akkor fedeztem fel, hogy ilyen is van, mikor már tavaszodott. Megvédi a fagytól, latyaktól, de jót tesz a száraz, kirepedezett párnácskáknak is...

    VálaszTörlés
  8. Irigylem Zsömit,nem a szépségéért (bár ez vitathatatlan), hanem azért a szeretetért, gondoskodásért amit kap.A papucsodra fekvés mutatja, Zsömi kit tart az ő gazdijának.

    VálaszTörlés
  9. - Ok! Próbáljuk ki.
    - Köszönöm szépen! :) Rendes tőle, nem? :)

    VálaszTörlés