A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. március 27., szombat

Három kérdés!

Idézem: "Alkotmányos és törvényes elszámoltatásra készülünk, nem pedig leszámolásra, de az új kormány addig nem kezdheti el a munkát, amíg ki nem derül, kik a felelősök az ország szétlopásáért" -magyarázta egyik "narancs a nagy rekeszből."

Uram Atyám! A törvényes elszámoltatás azt jelenti, vizsgálat, feljelentés (mert szétlopták), nyomozás, vádemelés, tárgyalás, tárgyalás, tárgyalás, ítélet, fellebbezés, újabb tárgyalás, újabb tárgyalás.... és így tovább!

-Addig nem kezdhetik el a munkát amíg,... akkor mi a töhö.khöm fognak addig csinálni?
-Akkor kezdik el, ha megvannak a felelősök,... mondjuk legjobb esetben is évek múlva?
-Telnek, múlnak az évek, közeledik a ciklus vége valamit kell csinálni, mert nem dolgoztak... írnak unalmukban egy saját "öszödi beszédet"?

-Hogy rosszul értettem az elhangzottakat?
-Akkor más is, mert szó szerint ez áll az újságban!
-Hogy kiforgatom az idézetben mondottakat?
-Dehogy forgatom, a lopás bűncselekmény, a törvényes elszámoltatás a jogi út, mert jogállamban élünk és éppen ezért hosszú évekig tart!
-Hogy ez megint úgy hangzik, mintha a "mutogatásról" szólna?
-Úgy!



10 megjegyzés:

  1. Huh! A kérdésekre inkább nem is válaszolok, viszont percekig röhögtem, miután elolvastam. Nagyon jó!

    VálaszTörlés
  2. A francessenbeléd Józsi!Már megen beletapogattál,és megen jól látod...!Ezek kettecskén eltaszigálnák a kárdést évszázadokig...erdménytelenül!Azaz mégis lenne eredménye:belefásulna és belerokkanna a magyar,az ország meg alulról nézegetné a hatalmas békáját!Itt az idő,most vagy soha...!Nem én monám,hanem nagy költőnk!A radikális kifejezés épp ezért nem a lámpaoszlop jelenti,mint ahogy sokan elferdítik - hanem a gyors ám mégis határozott és kemény fellépést!Ezalatt a 20 év alatt nemzedékváltás történt emberek!Ami nekünk nem jó,az a fiataloknak rossz!De asszem mindnyájan ezt akarjuk!
    (jól fogott a tollad ismét)
    Adjon az Isten,szebb jövőt - barátom!

    VálaszTörlés
  3. Az elmúlt húsz évben, csak módszerváltás volt, remélem, hogy 11.-én végre a rendszerváltásra szavaznak az emberek! A radikális változás, szó szerint gyökeres változást jelent, nem pedig lincselést és egyéb törvénytelen eszközöket. Hogy, hogyan lesz ezután, az csak tőlünk, a voksainktól függ, nagy költőnk után szabadon: Narancsot eszünk, vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok! Tegyünk meg mindent, amit csak lehet és akkor el fog jönni a szebb jövő,! De, addig is fohászként nem baj, ha kérünk. Adjon az Isten!

    VálaszTörlés
  4. Hja, de mikor majd "tőlük" kérdek sem lesz harag remélem!

    VálaszTörlés
  5. Abban biztos lehetsz, hogy nem lesz harag. Ha lesznek kérdések, és nem teszed fel őket, az elsők közt leszek, aki felhívja rá a figyelmedet!

    VálaszTörlés
  6. Ahogy nekem eddig sem volt jó, az is ziher, hogy ezután sem lesz jó. Mert a jelekből ez jósolható. Megint szeretnék tévedni a megérzésemben.

    VálaszTörlés
  7. Fő az optimizmus! Úgy még soha nem volt, hogy valahogy ne lett volna. Amúgy mindenképp jobb lesz, mert most a bal nem győzhet! Oké, nem elbagatellizálni akarom a véleményed tudod ugye?

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Miért távolítottad el? Én is nagyanyámtól hallottam!

    VálaszTörlés
  10. Tudom. Ezt a mondatot öreganyámtól is hallottam, nagyon régen, kb. 40 éve: úgy még soha nem volt, hogy valahogy ne lett volna. Akkor erre mondhatjuk azt, hogy ez egy örökérvényű megállapítás. Optimizmusom töretlen, de mellette realista is vagyok. Manapság egy kicsit, vagy inkább nagyon paradox ez a megállapítás. Ettől meg lehet hasonlani. A remény hal meg utoljára, tudod mikor? Amikor én, vagyis míg élünk, remélünk.
    Azért látom jövőmet így, mert én még emlékszem az 1998-2002 közötti életemre, és az akkori éra sem volt piskóta. Van egy örökérvényű közmondás, ami klappol erre: kutyából nem lesz szalonna.
    Azért távolítottam el, mert még eszembe jutott valami, amit közölni akartam veled.

    VálaszTörlés