A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (219) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. március 3., szerda

Fürdőző bagoly

Mikor a történetben szereplő bagollyal találkoztam, még lehetett éjszaka is horgászni a Desedán. Meleg nyári este történt, már sötétedés után.
Süllőre pergettem az egresi ágban és mivel rámsötétedett kerestem a nyiltabb horgászállásokat, beálltam térdig a vízbe és úgy dobáltam. A mostani fahídnál kicsit fentebb voltam, mikor a holdvilágnál megláttam a hatalmas baglyot. A szemközti part mentén suhant az arborétum előtt, aztán szem elől tévesztettem. Az árnyékos részig süllyedhetett röptében, azért nem láttam. Pár perc telhetett el, mikor tőlem balra nagyott loccsant a víz. Természetesen arra kaptam a tekintetem és elsőre alig hittem a szememnek. Tőlem vagy ötven méterre a vízben látszott valami, úgy tünt mintha gyerek állt volna a tóban, még a vállak vonala is kirajzolódott. Vagy egy percig figyeltem és nem mozdult, de mintha láttam volna a szemét felvillanni. Mivel egyáltalán nem mozgott elvetettem az ötletet, hogy tényleg gyerek ment volna be megmártózni és beugrott a bagoly. Ezt az ötletet viszont nem akartam hinni, mert addig soha nem láttam baglyot vízben. Bizonyosságra vágytam, ezért kilábaltam a szárazra és közelebb mentem. Mikor a következő horgászhelyen begázoltam a vízbe alig volt tőlem tíz méterre és megmozdult. Akkor láttam meg, hogy tényleg egy hatalmas bagoly, kicsit kitartott szárnyakkal, az adta a "vállak" ívét. Néztük egymást egy darabig, majd dobtam néhányat az ellenkező irányba. Néhány perc telt el így. Kezdtem gyanakodni mert nem riadt el, ezért óvatosan nehogy eltaláljam, de feléje és a közelébe dobtam. Rá sem hederített a loccsanásra, csak engem nézett. Összeraktam a botot és közben nézegettük egymást, én arra gondoltam tán sebesülten zuhant a vízbe és most megtartja a hínár. Feladta a leckét, de ha sérült ki kell szednem, a merítővel mert amúgy összevagdos még sebesülten is. Kivittem a botot a partra, majd lassan felé indúltam. Talán a köztünk lévő távolság harmadát, pár lépést tettem meg, mikor kivágott a vízből és elsuhant az arborétum felé. Addig volt hang, míg a víz visszahullott a tóba, utána már hangtalan suhant. Szemmel követtem röptét és nagyon örültem, hogy tévedtem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése