A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. március 27., szombat

Az első méretes

Tegnapi napon, részint mert nagyon jó időt jósoltak, másrészt mert Melinda szabadságon volt, harmadrészt mert amúgy is a Deseda felé volt dolgunk, délutánra horgászatot terveztünk.
Szép bevezető igaz? Egyszerűbben szólva én lógatni, Melinda meg pihenni akart. Azért ne meneküljön senki visítva, mert nem fogok minden áldott nap a Desedáról, horgászatról meg a hattyúkról áradozni, csak most naponta történt valami új. No meg a hosszú tél utáni öröm! Most annak apropóján írok, hogy megfogtam idei első méretes potykámat. Nincs szándékomban minden halról beszámolni, mert még beállnak a nyomdokvízbe a halőrök. Jut eszembe, mikor a csónakot készítettem elő a vízretételre, előírásnak megfelelően ráfestettem a kikötő jelét és számát. Utóbb ráébredtem, ezt elszúrtam mert római számokkal kellett volna megtenni mivel a szabály nem tér ki az arab számozásra, meg a hecc kedvéért ugye. No majd jövőre! Erről jut eszembe, az Egresi-ágban szépen kiépített horgászhelyek vannak, egyiknél pottyantós budival. Azt írja a szabály, tilos természetes és mesterséges anyagból épített esőbeálló létesítése. No kérem a budiba nem is eső miatt áll, illetve ül be valaki. Csak épp a stílszerű felirat hiányzik róla: szarok a szabályokra. A híres film címe, "A híd túl messze van" ihleti kérdésem az illetékesek felé: A budi túl messze van? Nos ennek apropóján, a római számok oszt végképp szabályosak! De nem erről akartam mesélni, kicsit elkalandoztam. Feleveztünk kedvenc helyemre, aztán szép sorjában jöttek a "retúrok". Negyediknél meguntuk, horgony fel, kicsit kikötöttünk mert strapás sport ez a deszkán való gubbasztás. Az ember dereka beáll, a lába senyved, a fenekén "tyúkszem" nő és így tovább! Kis sétát követően csorogtunk le a vízzel, mikor szembe jött a hattyúpár. Ez terven felüli találkozás volt, de nagyon örültünk nekik. Szépen, békésen matattak a nád mellett az iszaposban közben lassan úsztak hazafelé. Azért róluk szándékozom rendszeresen hírt adni mint ahogy már említettem korábban. Elcsorogtunk az Arborétum előtti kanyarig, honnét kétfelé válik a tó.
Lehorgonyoztunk és pillanatok alatt fogtam egy keszeget. Nem volt egy óriás, viszont már megjelentek rajta a nászkiütések ezért elküldtem gyerekeket csinálni. Ne pusztuljon paprikás lisztben szegény utódok nélkül! A jó cselekedet hozadékaként kiszúrtam az egyik fűzbokor alatti mozgást. Sebesen átköltöztünk, bedobtam az úszókat és hopp, bejelentkezett a képen látható szép egészséges 34-es tükrös. További sorsa egyelőre jegelve! Ezt követően négyszer leakadtam, egyszer beszakadtam, eljött az estvéli hat óra véget vetettünk a mókának. Elégedett vagyok a nappal, Melinda szegény már kevésbé, mert a hosszas kuporgás teljesen a derekára ment. Szegény a szűkös hellyel sincs megelégedve aztán hol a nap sok, hol a szél, szó mi szó nem ez lesz a kedvenc szórakozása. Azért a halnak örült, meg a kikötésnek!


5 megjegyzés:

  1. Szép, szép, sütve még szebb lesz! Nem is kell nagyobb, az már túl zsíros!

    VálaszTörlés
  2. Kisütjük a zsírját töpörtyűnek! Tyűűű!

    VálaszTörlés
  3. Józsikám, irjál csak a Desedáról, ja és különös figyelemmel olvasok minden egyes haladról.:)

    VálaszTörlés
  4. Hahó! Hohohohorgász! Mi a helyzet a Tisza-tavon?

    VálaszTörlés