A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. március 30., kedd

Én nem értem!

Jó néhány éve történt, de még emlékszem annak a családnak a kálváriájára, kinek hozzátartozója elhunyt Párizsban.
Az elhalálozott egyébbként magyar állampolgár és Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkezett. A családnak nem volt pénze a holttest hazaszállítására, ezért a külügyön keresztül fordultak a magyar államhoz. Állami mércével mérve a hazaszállítás költsége nem egy nagy összegre rúgott, nagyjából egymillióba került. Elutasították a kérést!

Három magyart életfogytig tartó kényszermunkára ítéltek Szenegálban, mert megöltek egy taxisofőrt és eltulajdonították terepjáróját. Mellékbüntetésként kártalanítást kell fizetniük a megölt férfi hozzátartozóinak, átszámítva mintegy húszmillió forintot. A három elkövetőből kettő dezertőr, egyik a francia idegenlégióból, másikuk a Magyar Honvédségtől lépett le. Hadd ne részletezzem, mi a véleményem a katonaszökevényekről, különösen aki a saját hazájában követte el! Akár esküt, akár fogadalmat tettek, árulást követettek el! Ezekért az elkövetőkért mindent megtesz a magyar állam, hogy hazahozza és idehaza tölthessék büntetésük, akár a kártalanítást is kifizeti!

Tudnék kérdezni -esetenként is- nem hármat de harmincat, ezért inkább nem is kérdezek, csak egyszerűen mondva: nem értem!
A két esetet "egymás mellé" téve és mindkettőt nézve, tudnék kérdezni nem hármat de százat, viszont így már: nagyon nem értem!

6 megjegyzés:

  1. Nemcsak Te, én sem értem, mint ahogy még jó néhány honfitársunk. Szeretnék rá adni magyarázatot, mert biztos, hogy van, csak azt én nem tudom. Bűnhődjenek ott, ahol elkövették a bűnüket, én már ilyen érzéketlen vagyok, amiért ezt kívánom nekik. De csak a szemetekkel.

    VálaszTörlés
  2. No akkor ki érti ezt, na ki érti ezt, én nem!

    VálaszTörlés
  3. Kár volna elhozni őket Szenegálból, ráadásul közpénzen. Kényszermunka életfogytig Afrikában, ez jól hangzik, ott még tudják, mit érdemel az, aki kalandvágyból öl. Kalandot kerestek, hát most megkapták, hagyni kellene őket, mert nem lesz olyan hosszú ez a kaland.

    VálaszTörlés
  4. Magam is így látom, főleg ha melléteszem, hogy a hazai végtisztességet meg nem "érdemelte" ki ártatlan honfitársunk!

    VálaszTörlés
  5. Lehet, hogy azért, mert fedetlen fejjel ment az istentiszteletre? Sosem tudjuk meg! Egyenlők és a mégegyenlőbbek! Erröl, eszembejutott régi osztályfőnököd aranymondása: " Azt értem, hogy nem értem, csak azt nem értem, mit nem értek?! "

    VálaszTörlés
  6. Ez jó, nagyon jó! Teljesen idevágó mondás! Azért külön köszönet, hogy eszembe idézted!

    VálaszTörlés