A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. március 22., hétfő

Három kérdés!

Tavalyi évben jegyeztem ezt a sorozatot - az iWiW-en- közel kettő hónapon keresztül, majd ide archiváltam amíg szüneteltettem. Újraindítom, mert adódnak olyan témák, amiben nem kívánok véleményt nyilvánítani, részint mert nem biztos, hogy mindenkit érdekel a téma, részint mert nem biztos,
hogy mindenkit érdekel a véleményem, részint mert néha jobbnak tartok egy egyszerűen feltett kérdést, ami esetleg további kérdéseket ébreszt valakikben, mint a magyarázgatást. Amúgy meg milyen alapon próbálnék én bármit is megmagyarázni, vagy netán értelmezni! Ettől még van véleményem, de csak annak mondom el, kiről biztosan tudom kiváncsi is rá. Előre bocsátom, a címet csak oly mértékben veszem szigorúan, hogy a hármas szám mindig jelen van valamely formában. Tehát van, hogy egy a téma és három a kérdés, vagy három a téma egy-egy kérdéssel, vagy a hármas többszörösei a témák, kérdésekkel és így tovább. Azért kívántam ezt elmondani, mert tavaly is volt ki észrevételezte: -" ez nem is három kérdés!" A három mindig tetten érhető!
(Például a 33. rész elkészültével függesztettem fel a sorozatot.)

- Egy műszaki állapotát tekintve, ránézésre is erősen kihívásokkal küszködő Ladát megállít a rend őre és a gépjárművet vezető személy roma, akkor a rendőrnek szükséges magyaráznia az intézkedés jogosságát?
- Az intézkedés alá vont személy kifogásolhatja a rendőr modorát, megkérdezte valaki a rendőrt a másik fél modorát illetően?
- Oké, a rendőrök ismerjék és értsék meg minél jobban a cigányságot, de ők nem akarják esetleg jobban megérteni a rend képviselőit és a rendet?

- Tényleg vannak választópolgárok, kiknek egy előzetesben lévő 960 millió forintos adócsalással megvádolt személy kell képviselőnek?
- Tényleg vannak  választópolgárok, kiknek egy 225 milliós adócsalással gyanusított és milliárdos csempészet vádjával már bíró előtt álló személy kell képviselőnek?
- Tényleg vannak választópolgárok, kiknek egy terrorizmus elkövetésének gyanujával előzetesben lévő személy kellene képviselőnek?

- Tényleg vannak választópolgárok, kiknek egy sikkasztással vádolt jelenleg is politikus személy kell továbbra is képviselőnek?
- Lesz erkölcsi alap -állítólagos bűneikért- a jelenleg hatalomban lévők felelősségre vonására, mikor meggyanusított személyeket juttatnak a parlamentbe?
- "Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani"...és tényleg azokat akarják egyes választópolgárok a parlamentbe juttatni, kik még csak látszani sem látszanak annak?

21 megjegyzés:

  1. Választ ugye nem vársz a kérdésekre? Nagyon jól összeszedett, beszédes kérdéseket sikerült megint feltenned, jó hogy újraindítottad a sorozatot! Többet nem is mondanék...

    VálaszTörlés
  2. Naná, hogy nem! Köszönöm, már egy ideje terveztem az újraindítást. Mert ami kikivánkozik az jöjjön ki, nem?

    VálaszTörlés
  3. Ami kikívánkozik, az had jöjjön csak ki, mert ha bennmarad az előbb-utóbb úgy is kijön, akkora a tartalom minőségét már csak vastag nyomdafestékkel lehet elfogadhatóvá tenni. A kérdésekre az autentikus választ én is szeretném tudni. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a mentelmijogra pályáznak egyes jobbsorsra érdemes delikvensek.

    VálaszTörlés
  4. Úgy, úgy, bizony kijön és valóban a mentelmi jogra pályáznak. Köztük olyan jelöltek, kiknek a jelölő szerve a mentelmi jog megszüntetését is célul tűzte!

    VálaszTörlés
  5. Az a nagy baj, hogy manipulálják az embereket és felhasználják őket alantas szándékaik megvalósításához. Mert a homályokat be lehet palizni. Csak az a bosszantó a dologban, hogy akik átlátnak a szitán, azoknak is el kell őket viselni. Remélem, hogy csak négy évig. De félő, hogy tovább is, mert választóik nem fognak a választottak megnyilvánulásából tanulni, mert ők ilyen gyagyának születek. De ha tévedek, annak őszintén örülnék.

    VálaszTörlés
  6. Természetes! Ez a "rendje", mindenki "manipulál. Nem kell hozzá sem homálynak, sem butának lenni, hogy valakit befolyásoljanak. Ne bántsunk senkit, mert nem ismerjük az indokait, hogy miért fogad el bizonyos érveket és másokat miért nem! Sok módszerrel és sokféleképp lehet az ország javára lenni, még úgy is, hogy közben téved valaki. Majd ráébred! Idővel!

    VálaszTörlés
  7. Ha közben téved, és azt korrigálja, veszi a bátorságot és belátja tévedését, az előtt le a kalappal. „Majd ráébred!Idővel!” úgy legyen: Ámen. Valószínű, hogy rosszhiszemű vagyok, mert én ilyenbe már nem hiszek. A rosszhiszemű optimistaként szeretnék tévedni.

    VálaszTörlés
  8. Pedig hinni kell! Hit nélkül az élet mit sem ér!

    VálaszTörlés
  9. Én nem azt írtam, hogy mindenben hitetlen vagyok, hanem a bejegyzésben feltett kérdés ilyetén megoldásában már nem hiszek. Még mindig optimista vagyok, csak már nem olyan mértékben, mint régen. Azt tapasztaltam életem eddig elmúlt részében, amíg fiatal az ember, ereje teljében van, olyan hogy akár „ide az oroszlánt is”, ahogy korosodik, vele egyenes arányban adja lejjebb is. Ha meg elfogy a hite, akkor meghal. Most már úgy látom, tapasztalom, hogy hiába számítok a jóra, mindig csak rosszabb jön. Lehet, hogy ebben csak én meg a családom ilyen peches? Abban igaza van, azzal maximálisan egyet értek, hogy hit nélkül nincs élet. Lásd Madách Imre: Az ember tragédiája végszavát. Mert ha nem bizakodnánk a jobb jövő eljövetelében, akkor mindenki a vonatot akarná lelökni a sínről. Még a mozdonyvezető is.

    VálaszTörlés
  10. Bocsi, a Shakespeare idézett pontosan így hangzik „ide nekem az oroszlánt is”.

    VálaszTörlés
  11. Isten mencs, nem gondoltam én, hogy mindenben hitetlen! Jól értjük mi egymást, mert ön is oda lyukadt ki: "ha nem bizakodnánk a jobb jövő eljövetelében..."
    Nem vagyunk mi még annyira idősek, ha nem is naponta, de néha jöhet egy-egy oroszlán! Vagy mert kis példát kell adni, vagy mert segíteni kell a fiataloknak! A zöme "oroszlán" már úgy is az övék lesz, meg a dicsőség is. Azt hiszem ez így van jól!

    VálaszTörlés
  12. Bejegyzésére ámen. Én egyre sűrűben úgy érzem, hogy az oroszlán helyett elég nekem a kiscica is. Öreg ugyan még nem vagyok, de betegségeim miatt, nagyon sokszor már annak érzem magam.
    Engedelmével megkockáztatok egy privát kérdést. Miért van a Joe bácsi blogja a http://meggyesj.blogspot.com/ hivatkozáson? Tudom semmi közöm hozzá, de kíváncsi vagyok. Nem akarok tudatlanul meghalni. Na nem mostanság, hanem majd egyszer

    VálaszTörlés
  13. Jogos a kérdés!
    A http://meggyesj.blogspot.com/ Joe bácsi blogja a fiam.
    A http://mjozsef.blogspot.com/ MJ blogja az enyém.
    Néha összekevernek bennünket, mert nagyon hasonlóak a hivatkozások. A blog címe azonban egyértelműen megkülönböztet. Azért lett a fiatalabb a bácsi, mert pedagógus és így becézik a diákjai. Engem a kollégák közül nagyon sokan hívtak Józsi bácsinak, néhányan még a nálam idősebbek közül is, ha megtartottam volna a blogom címének, teljes lenne a zűrzavar. Így lettem MJ a nevem kezdőbetüi után.

    VálaszTörlés
  14. http://meggyesj.blogspot.com/2010/03/most-akkor-ki-kicsoda.html

    VálaszTörlés
  15. Apa54! Eltűnt a fényképe, mi történt? Hiányolom kedves barátom, ha nem veszi sértésnek!

    VálaszTörlés
  16. Megvilágosodtam, mármint a webcímekkel kapcsolatban. A fotó dolgot megnézem, és ha nálam van a bibi, kijavítom. A barátomat nem veszem sértésnek, sőt. De ha már ilyen nexusban vagyunk, akkor, szervusz Druszám, mert a barátoknál már ez általában így dukál. Egyébként is azt hiszem én vagyok az idősebb.

    VálaszTörlés
  17. Így igaz, így dukál. Megtiszteltetésnek veszem! Ez a profilkép egy érdekes dolog, mert a blogodon is és a honlapon is látszik, de a bejegyzések mellől eltűnt. Hasonló gondom volt egyszer, nálam rosszindulatú fájl okozta. Egyes képeimet blokkolta, még a Picasa albumokban is. Egy alapos "írtás" nem árt a gépeden!

    VálaszTörlés
  18. Hétvégén jön haza a gyerek, majd leirtja, hisz Ő a rendszergazda. Köszönöm javaslatodat. Én nem akarok beleekkecselni, mert velem is történtek már furcsa dolgok itt. Erre egy eklatáns példa: vírusirtásnál a vírusirtót találta vírusosnak. Azóta én semmilyen karbantartást nem csinálok a gépen. Nem akarom, hogy a gyerek ismét kétségbe vonja apja szavait. Bár lehet felesleges az aggodalmam, mert Ő is kapott tőlem a címemről angol nyelvű vírusos emailt ezen a gépen akkor, amikor én a szomszéd szobában voltam. Én angolul csak enni-inni tudok.

    VálaszTörlés
  19. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  20. Jé, most megint látom magamat.

    VálaszTörlés
  21. Mint nálunk! Bár írtani már írtok, de amúgy az ifjúság a "menő". Nagyon jól van így! Két esztendeje, mikor felléptem az iWiW-re kezdtem megbarátkozni a számítógéppel. Addig elutasítottam, sőt idegesített! Érdekes dolog ez a profilkép!

    VálaszTörlés