A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (394) Deseda (355) Gombák (218) Horgászat (200) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (16) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. március 12., péntek

"..nem kicsit, nagyon!"

Minap délután úgy öt körül, a Baross Gábor utcában akadt dolgunk.
A Laktanya utca felől jöttünk és annak rendje-módja szerint meg is akasztott a piros lámpa a Dózsa György utcai kereszteződésnél. Itt amúgy vagy hetven másodpercig -pontosan azért nem mértem, de ennyi bizonyosan- áll a Baross forgalma. Megkaptuk a szabad jelzést és legnagyobb meglepetésemre a Petőfi térnél megint piros lett. Itt úgy cirka negyven másodpercig. Azért ez nem semmi! Nagyjából kétszáz méteren majd kettő percig lehet "füstölögni." Szó szerint és átvitt értelemben is. Ezek szerint nincsenek kimerülőben a föld kőolaj tartalékai, nem szennyezzük túl a légkört, ez az üvegházhatás kérdés csak túl van kicsit spilázva, nincs a környéken zavaró zajterhelés, az autósoknak meg van pénzük bőven üzemanyagra, ráérő idejük meg ennél is több!? Én inkább arra tennék lapot, hogy ez el lett cseszve,.....!

Reggelente és délután, mindig a csúcsforgalomban vezet utam az Arany téren át. Reggelente rendszerint a Kisfaludy utca felől közelítem meg, ma egészen az iskoláig állt a kocsisor. Délután hasonlóképp feltorlódnak a gépjárművek az Arany János utcán is, sokszor a mentőállomás bejárón túl áll a sor vége. Nagy a forgalom és nem a körforgalom a hibás a torlódásokért, hanem nagy mértékben az, hogy jócskán vannak kik nem tudják sem rugalmasan, sem szabályosan használni. Sokan vannak, nagyon sokan kik a behajtáskor irányjeleznek, holott nem mennek ki az első betorkollásnál, még többen vannak, kik a kihajtást nem jelzik. Megtévesztik és feltartják a többi résztvevőt. Van azonban ennél rosszabb is. Én eddig három alkalommal láttam autót ellenkező irányba bemenni a körforgalomba! Egyik az Anna utcáról fordult balra a Fő utcára, kihagyva a kört! Másik a Kaposfüred előtt lévő kört tette meg rossz irányba, jelesül a város felől érkezett és Kaposfüred felé hagyta el a csomópontot, csak forgalommal szembe! Volt kollegám éberségén múlt, hogy mindnyájan megúsztuk. Harmadik ugyanitt a város felől érkezve, lerövidítve a kört, egyből balra tartva húzott el Nagykanizsa irányába. Ez utóbbinál a kocsi mozgásán, sebességén és a vezetőn is látszott, hogy tudatosan teszi. Történetesen az orrom előtt húzott el! A "nagy számok törvénye" alapján, mondjuk kettő nem ismerte a KRESZT, vagy tévesztett a harmadik viszont -arra tennék lapot- "elmebeteg" volt....!

2 megjegyzés:

  1. No igen, én is rendszeresen tapasztalom ezeket a problémákat. A körforgalomban is találkoztam két alkalommal olyan tulokkal, aki szembe ment a forgalommal. Honnan veszik ők ehhez az ismeretüket? A rosszul beállított lámpáknak köszönhetően pedig egyre több alkalommal látom, hogy átmennek az autósok a tilos jelzésen. Persze nem csak ott, ahol tényleg elveszítheti a türelmét az ember, más jól bekalibrált helyeken is. Később vezércikk lesz belőlük, ők túlélték, a másik vétlen meghalt! Katasztrófa a közlekedési kultúránk, már ha ezt lehet egyeltalán így nevezni!

    VálaszTörlés
  2. Be kellene írni a város közlekedésbiztonságért felelős csoportjához. A honlapon biztosan van ilyen cím.

    VálaszTörlés