A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. március 20., szombat

Törpeharcsa

 Mára igazi meleg, napsütéses tavaszias időt jósolt a meteorológia ezért egész napos horgászatot terveztünk.
Már reggel kicsit sokallottam a szelet, mert ha így fú itt bent a városban, vajh mit művel a vízen? Azért elindultunk, gondoltam keresek egy szélvédett felületet a tavon, ott lehorgonyzunk és a kellemes tavaszi napon melengetve csontjainkat, felszedünk némi színt, meg esetleg halat is fogunk. Kiérve a partra akkora széllel találtuk szembe magunkat, hogy még no! Erre szoktam mondani: -lágy tavaszi szellő, ami a fákat repegeti. De tényleg! Ahogy összeverte a lombtalan fák ágait, susogtak, nyögtek a fenyők és "vitte" a vizet rendesen az nem sok jót igért egy csónakosnak. Azért megküzdöttünk a bepakolással, kilavíroztunk a kikötőből és mielőtt megszakadtam volna az evezésben, találtunk egy viszonylag szélvédett helyet. Duplán örültünk, mert a napsütés ellenére a nyílt vízen bizony hűvös volt a szél. Kezdődhetett a horgászat. Egy úszóssal a partszél közelében a sekélyest, egy fenekezővel pedig a nádfal előtt próbálkoztam. Bár volt néhány húzás és láttam többször is halat ugrani nem akadt semmi, leszámítva a képen látható kicsinyke törpeharcsát. Így aztán idei első halam egy nagyjából tíz centis példány, amit fényképezés után méretére tekintettel elengedtem. Pedig nem igazán örülök, hogy megjelentek a Desedában ezek az ikrazabálók, de ezen azzal, hogy egyet agyoncsapok már nem segíthetek. Tavaly is fogtam a Magyaregres felőli oldalon, most a Somogyaszaló felőli ágban. Várható volt! Amúgy a törpeharcsa nagyon ízletes hal és szálkátlan a húsa. Közben egyre többször takarta felhő a napot, széllökésen kívül más nem jött, úgy döntöttem feladom a mai próbálkozást. A szél nem könnyítette meg a befejezést sem, mert telibe nyomta a kikötőt. Azért nem volt rossz! Sőt! Szedtünk fel egy kis színt, jólesett a napsütés, a friss levegő, a természet közelsége, a kikapcsolódás, a horgászat. Ez volt az első igazán tavaszi napunk. Jó volt, nagyon jó!  

3 megjegyzés:

  1. Jó volt bizony, csudajó! Egész napot kint töltöttük, csak mi munkával. Fákat metszettem, kertet műveltünk, ültetgettünk, átraktuk az összes ribizlibokrot, rendeztük az udvart. Már csak azt vettük észre, hogy beesteledett, pedig nyolckor már kint voltunk. Sok munka volt, de jól esett! A szép birtok pedig majd kárpótol minden fáradtságért! :D
    Szép harcsa, de ha kicsit nagyobb lenne...

    VálaszTörlés
  2. Józsikám!Három kiló krumplival olyan vacsi lett volna belőőőle....!

    VálaszTörlés
  3. Jól esett? Nem is esett!
    Ha nagyobb lenne, nem törpe lenne!

    No persze! Nem elég egész este halat pucolni, még hámozzak meg három kilót?

    VálaszTörlés