A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (391) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. március 17., szerda

Uram Atyám!

Szato küldte nekem azt a linket, amit közzéteszek. Azzal a megjegyzéssel, hogy "valószínüleg ide is beválogatták a színe javát, de a lényegen ez nem változtat."
Alaposan rámutatott a lényegre!

Valóban, ez nem számít reprezentatív felmérésnek, viszont lesújtó!
Itt van íme, lehet elszörnyedni:

Az eddig (2010.03.18.21.30-ig) itt található link mögöttes tartalma hirtelen megváltozott! Keresem az eredeti bejátszást. Ügyes húzás az fiksz!!!!!!!!!!

Addig míg meglelem röviden: bemutatta, hogy a megkérdezetteknek fogalmuk nem volt, mit ünneplünk március 15-én, nem tudták idézni sem a Himnuszt, sem a Szózatot!

Nem fűzök több kommentárt, mert minek? A bejátszás jóval többet mond, mint szeretném. Baj van, nagyon nagy baj!

15 megjegyzés:

  1. Tényleg lehangoló, no comment. Ennyire figyelünk az iskolapadban, ennyire tájékozódunk. Évente ünnepeljük 1848-at, évente beszélünk róla. Talán ha az ünnep nem a jelenlegi politikusokról és harcukról szólna, hanem amiről kellene, több ragadna az amúgy érdeklődés hiányában szenvedőkre is. SZÖRNYŰ!

    VálaszTörlés
  2. No igen, igazad van, de ilyen szintig nem lehet felejteni! Ez tudatlanság! Ki az öreg ördög engedte ezeknek befejezni az iskolát és hogyan?

    VálaszTörlés
  3. Kiakadtam a látottakon. Biztos voltak olyanok is, akik tudtak pontos válaszokat adni a kérdésekre, de azok a médiának nem értékesek. Csak a rostán fennakadókat láttuk, de még így is szörnyű. Való igaz nagy a baj. Ha jól belegondolunk, abszurd dolog a demokrácia, mert a buta emberek (mivel véleményem szerint, ők vannak többen) szava a meghatározó. Illetve azoké az okosoké, akik képesek becstelenül a maguk javára kihasználni a buták sokaságát. Bocsi kicsit elkalandoztam, de ezeken a gondolatokon is érdemes rágódni.

    VálaszTörlés
  4. Én kicsit optimistább vagyok. Nem hiszem, hogy a buta emberek vannak többen, az okost is be lehet csapni. Meg is teszik!

    VálaszTörlés
  5. Lehet, hogy az okos emberek vannak többen, én is bízom ebben. Azonban ők nagy többségben hallgatnak, óvatosabbak, nem nagyon jelentkeznek. Csak vannak a világban, és végzik gépiesen a dolgukat. Amíg valami nagyon ki nem veri számukra is a biztosítékot...

    VálaszTörlés
  6. Én falun lakom, talán ezért vagyok borúlátó. Gondolatban készítettem egy statisztikát csak az utcámban élőkről, az előző hozzászólásom alapján. Vagyis kik vannak többen a megvezethető önálló gondolkodásra képtelenek, vagy azok, akik kritikus szemmel látják a realitásokat. A végeredmény elégé lesújtó lett. Az én rövid utcámban lakóknál az arány 15:6 lett, nem az okosak javára. Ezért írtam le azokat a gondolatokat. Akik nem értenek velem egyet, készítsenek hasonló statisztikát. Ha az ellenkezője igazolódik be, annak nagyon örülnék

    VálaszTörlés
  7. Bölcsen hallgatnak! Mert hazugságokat hallani jobbról, balról, középről és fentről, amiben nehéz rálelni az igaz szóra, ezért nehéz igazat szólni is. Csak alulról nem hazudnak, hol őseink nyugosznak! Nagyapám azt szokta mondani: "ha hallgatott volna, bölcs maradt volna."
    A másik a félelem sajnos. Még mindig sokan vannak kik félnek, ezért inkább hallgatnak! Nagyapám erre azt mondta: "szólj igazat és betörik a fejed."

    VálaszTörlés
  8. A statisztika veszélyes és több élű fegyver! Egy másik szempontból vizsgálva bízzunk abban, hogy annak a 15 embernek egy része bölcsen hallgat mert még nem látja az igazat, egy része meg azért hallgat mert fél. Mert megvezették őket! Ez a politikai elitünk egyik legnagyobb bűne!

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm, hogy jóhiszeműen védelmébe vesz azt a bizonyos 15 embert. De hogy bölcsen hallgatnak ismerve őket, azt igencsak vitatom. Nincsenek csöndben igencsak hallom hangjukat, meg tudom ítélni, hogy hogyan látják azokat a dolgokat, amelyek meghatározó az életünkben. Homályok, mert azt hiszik magukról, hogy ők fenntartás nélkül mindent jól tudnak, tévedhetetlennek hiszik magukat.
    Bár én honnan veszem a bátorságot, hogy ítélkezem felettük? Azt hiszem én is magamról, hogy tévedhetetlen vagyok? Akkor én is olyan vagyok, mint az általam butának aposztrofált többség? Én is tévedhetek. Remélem, tévedek. De félő, hogy nem…
    Ismét meg akartam nézni azt a szörnyűséget, de nem sikerült. Vajon mi okból változtatták meg?

    VálaszTörlés
  10. A statisztika csak akkor veszélyes, ha nem igazságot mutatja, manipulálják, és az így elferdített tényeket felhasználva egyes emberek, vagy csoportok megtévesztenek vele. Ha a jó kérdésre pontos számszaki választ ad, lehet csűrni-csavarni, a számok nem hazudnak. Abból a „vájt szemű” levonhatja a megfelelő konzekvenciát, nem lehet bepalizni.
    Ez az én meglátásom, csak a józan paraszti eszemre hallgatok, de hát ebből adódik, hogy igen is a parasztokat át lehet verni. Tehát engemet is. Megmaradok szkeptikusnak és örök optimistának.
    A második hozzászólásban olvastam: „Ki az öreg ördög engedte ezeknek befejezni az iskolát és hogyan?” Unták már a tanáraik a sok sületlent, és hagyták átbukdácsolni őket, vagy az is lehet a bemutatott egyedek, még a nyolc osztályt sem járták ki. Ezt nem tudjuk meg soha.

    VálaszTörlés
  11. Hajaj, mennyi ember hiszi magát tévedhetetlennek és micsoda poziciókban! Meg is van az eredménye! Az RTL televízió kizárólagos vetítési joggal rendelkezik, ezért levetette You Tube-ról. Állítólag! Ez igaz, csak pont azért vezélyes fegyver a statisztika, mert lehet rosszul kérdezni. Szándékosan sajnos! Maradjunk is optimisták, ha másért nem a gyermekeink, unokáink jövője miatt. Néztem a Weblapját, tetszik, érdemes lenne folytatni.

    VálaszTörlés
  12. A weblapomban a gondolatokat majd fogom folytatni, csak most nincsen hozzá nákom. Ha erre gondolt? Mert új képeket kreálni már nem tudok, csak esetleg a régebbiekről készült videókat tudom feltenni valamelyik videó megosztóra, de azt jobban szeretném, ha elküldhetném emailban Ha egyáltalán, lehet ezt megtenni, mert még nem próbáltam. Az email cimem toth.fule@gmail.com .Ha nem tudom itt elküldeni, más megoldást találok.
    Abban maximálisan egyetértek, hogy sok ember van, aki magát tévedhetetlennek hiszi. Ezzel a megállapítással az én elgondolásomat igazolja, mert ezt vissza lehet oda vezetni, hogy aki tévedhetetlennek, ergo okosnak tartja magát, az egy hót buta. Mert a buta ember hiszi magáról, hogy ő okos, az okos pedig tudja, hogy milyen keveset tud.(Én tudom magamról, hogy keveset tudok. Cö-cö.) Ezek szerint miszerint butaság fogja okozni a vesztünket, mint erről a teóriámról már olvashatott valahol gondolataim között a weblapomon.

    VálaszTörlés
  13. Azért ez így túl egyszerű lenne az okos-buta kérdéssel! Persze, ha az ember akarja minden visszavezethető a butaságra, csak így szándékoltan leegyszerüsítjük a kérdést. Túlzottan leegyszerüsítjük, olyannyira, hogy elfedi a valóságot. Ezért nem szeretek én elméleteket felállítani! Mert túl sok a szempont, valami óhatatlan kimaradhat. Mikor az ember meghoz egy döntést, kimond egy határozatot -bármennyire is igaza tudatában van- csak utólag fog eldőlni a helyessége. A tévedéstől pedig nem szabad félni, mindenki tévedhet és téved is, csak tanuljon belőle. Az a butaság, ha nem!

    VálaszTörlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. Tudom az élet, a világ bonyolult, nem lehet leegyszerűsíteni azt, ami komplikált. De ez fordítva is igaz, ami egyszerű azt nem kell túlbonyolítani. Az pedig egyszerű elgondolás, hogy ha a tévedhetetlen nem hisz a tévedés lehetőségében, ergó aki tévedhetetlennek hiszi magát az bizony nagy butaságokat tehet. Ebben egyetértünk. Félni kell azoktól az emberektől, mert ők előbb-utóbb nagy grimbuszt csinálhatnaknak. Lásd pl.: a diktátorokat. Ők is vad dolgokat cselekedtek e hitük miatt. A kis homályok is veszélyesek, ők is hatalmat kaptak, ami úgy neveznek, szavazójog. Ezért írtam, hogy a demokrácia abszurd dolog. (De hát jobbat még nem találtak ki.) Én nem tudok bonyolultan gondolkodni, sajnos én így születtem, meg nekem idő kell ahhoz is, hogy leessen a tantusz, ezért próbálom a dolgokat egyszerűnek látni, hogy azokat megérthessem.

    VálaszTörlés