A képek általában illeszthetők az íráshoz. Általában igen, ritkábban nem.
De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

Témakörök

Természet (392) Deseda (354) Gombák (217) Horgászat (199) Úton (167) Madarak (153) Családi (135) Gasztronómia (116) Vártúrák (108) vegyes (107) F-1 (106) Gépek (100) Kvár (96) Zsömi (96) Kedvenceink (75) D.arborétum (74) Somogyban (73) Állati (71) miEz? (68) tréfás (63) virág (54) "Állati" (51) St.földön (46) +jegyzÉs? (43) Veterán (37) feljegyzÉs (37) vitriol (32) Királynő (30) Történetek (30) COVIDnapok (19) görBee (19) retro (18) Hadban (16) Pomáz (14) Három kérdés (11) Budapest (8) Bikal (7) Drótszamár (7) KérdÉs? (5) ?????? (4) Balaton (3) Finomságok (3) Plitvice (3) h s s (3) Deseda Horgászat Madarak (1) közélet (1)

2010. március 28., vasárnap

Veteránok

Veterán járművek seregszemléje volt ma Kaposvárott, a Cseri park területén. Megtekinthető volt számos gyönyörű állapotban lévő autócsoda és motorkerékpár.


Mint például ez a tűzpiros Jaguár, amelyik korát tekintve lehet veterán, de műszaki állapotát nézve vetekszik a "fiatalokkal". Nekem az egyik kedvencem lett, ezért mutatom elsőként. Mondom, egyik! Volt több is, de volt ám! Autó is, motor is!
Formás külső, tetszetős belső tér, robosztus motor. Emlékezetem szerint 1969-es gyártás autómata váltóval, klimával, nagyjából 240 "lovas". Általában ne várjon tőlem senki műszaki paramétereket, mert nem vagyok megszállott gépjármű rajongó.
Nem is jegyzeteltem, nagyon nem is figyeltem ezeket az adatokat, ez véletlen megragadt bennem. Úgy vagyok ezzel mint a szép hölgyekkel, náluk sem érdekel hány köbcentis és mennyit gyorsul százon!
Viccet félretéve és visszatérve az autókra, motorokra, a szépségüket csodálom és néha a kort, mikor készítették. Miket tudtak már akkor!? No meg a tulajdonosokat és mesterembereket, kik rendbe hozták, tartják ezeket a gépeket. Kellemes délelőtti program volt, kellemes napsütéses idővel. Száznál több képet készítettem, a legszebbek közül válogatva lesz mit bemutatnom.

3 megjegyzés:

  1. Ez tényleg szép autó, én is szeretem a veterán gépeket! Nem hallottam azonban a találkozóról, pedig talán elmentünk volna! Szerencse, hogy csináltál képeket, majd megnézzük!

    VálaszTörlés
  2. Nem nagyon volt reklámozva. Én sem tudtam, hogy meddig tart, ezért le is késtem róla. Mire kisétáltam, már alig voltak. Kifelé menet már gyanus volt, mert egyre több szép régi autó jött a park felől, de bíztam benne, hogy maradtak elegen. Sajnos tévedtem. Délután kettőkor már alig voltak. Azért a képeket én is megnézném, persze, csak ha megengedi a művész Úr!!!

    VálaszTörlés
  3. Húú! Bocs ez az én hibám! Gondolhattam volna rátok és szólok időben. Naná, hogy a képeket megmutatom!

    VálaszTörlés